vrijdag 23 september 2016

Brangelina (23-09-2016)

Brangelina: is die naam nu bedacht om de aangevraagde scheiding van de vrouwelijke helft van het beroemde acteerkoppel aan te geven, of bestond die gewoon al? "Brangelina" klinkt als de boze heks uit de Efteling. Alternatieven zijn er echter niet: Anbrad of Pitjo klinkt al net zo hulpeloos.

Het meest opvallende bericht in de niet aflatende stroom achterklap omtrent de breuk, inclusief de treurnis van de dalai lama, vond ik wel dat Madame Tussauds in Amsterdam, in navolging van de Londense vestiging, de wassenbeelden van de twee verder uit elkaar heeft gezet. Robbert Pattinson staat er nu tussen om te zorgen dat het geen vechtscheiding wordt.

Wat een goede aansluiting bij de werkelijkheid en hoe goed gaat dat museum mee met de actualiteit, zou je denken. Maar misschien vinden de wassenbeeldenversies van Angelit elkaar nog wél leuk. Ik zie Angelina denken: hij zeurt nooit, en Brad op zijn beurt: ze ziet er altijd goed uit, zelfs om zes uur 's ochtends.
En trouwens: de afgelopen jaren, toen er in sneltreinvaart een al dan niet geadopteerd kind de familie kwam verrijken: waarom is er toen niet steeds een Angelina met een iets minder strakke buik op de galerij gezet? Of is dit een nieuwe trend in het museum? Dat Gerard Joling morgen onder een auto komt en de curatoren zijn beeld meteen in een kist leggen (dit is, uiteraard, een compleet willekeurig gekozen voorbeeld).

Overigens zijn het die 6 (zes!) kinderen waar volgens Angelina de grootste reden voor haar scheidingsaanvraag ligt: verschil in inzicht over de opvoeding. Samengevat komt het erop neer dat Angelina de kinderen niet wil opvoeden en Brad wel. Tsja, dat wringt natuurlijk. Berichten over vermeende kindermishandeling en overwerkte nanny's hebben inmiddels ook de roddelbladen bereikt.

En dat terwijl het toch zo duidelijk als wat is dat die zes kinderen gewoon geen goed idee is als je allebei zo druk bent. Pingelina hebben namelijk net zoveel huizen als kinderen en daar moeten ze dus ook steeds heen. Volgens Angelina "een verrijking van hun cultuur", volgens werkelijk verstandige mensen een ernstig gebrek aan mogelijkheden tot hechting, het gevoel ergens thuis te zijn, vrienden te maken en je echt veilig te voelen. Zelf drie kinderen baren, er nog drie laten importeren en vervolgens óók nog denken dat je die kinderen er een plezier mee doet, is je reinste vorm van zelfoverschatting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten